Monday, July 16

#065 Kenduri Along Mok

Assalamualaikum,
  Hyeee.
           
             Semalam 15 hari bulan ada kenduri dekat kampung. Kenduri untuk tahlil Arwah nenek cik & Kenduri semperna menyambut pendatang baru dalam family belah Alor Gajah. Selamat pengantin baru Along Mok & Selamat Datang Mak Long dalam family kami yang sangat havoc. Hmmm, kenduri berjalan dengan lancar and of course orang kuat semasa kenduri ini dijalankan ialah my super Nenek & Nenek Ngah. Serius walaupun diaorang tak larat tapi diaorang sangat bersemangat memasak-masak semua makanan.

             As usuallah, kitaorang tolong-tolong tu ada ah jugak contohnya mesin kelapa, kupas nenes, potong bawang, masukkan telur dalam bekas untuk nak bagi orang yang datang, masukkan ice-cream, gula-gula, dengan bubur dalam bekas. Then, well budak nakal mesti ah akan ambil sikit gula-gula tu :)) .

             Pekara yang paling wajib kami lakukan kalau jumpa ialah TAKE A PICTURE ;D. Kali ni kitaorang jadi macam dayang-dayang ye lah ada PENGANTIN BARU kann :) ! tersangat lah banyak rasanya gambar yang kitaorang amik. And semua gambar-gambar tu ada pada cameraman peribadi kitaornag Abang Afiq :D ahhahaaa.

                 Ni salah satu gambar yang kami ambil dekat sawah depan rumah Arwah nenek cik :), sebenarnya banyak lagi tapi baru gmbr ni satu je yang abg afiq masukkan .
                                                              I
                                                              I
                                                              I
                                                              I
   
        Gambar ni nampak macam bukan gambar untuk orang kahwin, macam gambar nak raya :)
                      Baju biru Alin, Angah, Kak ya, Along Mok, Mak Long, Cik Na, Nadia.
                                            Baju merah Fikri, Ayep, Imran, Ijat

           
                  p/s : lepas ni sapalah pulak yang kahwin agaknya.Gambar yang lain akan diupdate nanti yee .


No comments: